Wanden

Hét assortiment prefab betonnen wandelementen

Sandwich wanden

OLBECON sandwichwanden van beton, type F (stapelbaar) en T (niet stapelbaar), leverbaar in diverse isolatiewaarden en oppervlaktestructuren. Berekend volgens EuroCode en geschikt voor toepassing als gevelpanelen in utiliteitsbouw en industrie.

  • Type F sandwichwanden: horizontaal of verticaal toepasbaar; bij verticale montage panelen op de kop voorzien van twee extra hijsogen;
  • Sparingen zijn mogelijk, max. halve paneelhoogte, min. resthoogte 300 mm;
  • Betonpanelen zijn horizontaal of verticaal toepasbaar; bij verticale montage panelen op kop voorzien van twee extra hijsogen;
  • Baksteenmotief leverbaar in 13 kleuren;
  • Uitgewassen grindlaag leverbaar in 14 kleuren;
  • Steenstrips leverbaar in 6 standaard uitvoeringen, aanlevering door klant ook mogelijk;
  • KOMO-attest.

Wandafwerking

Wandafwerking is een mogelijkheid.

Direct informatie aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Meer over sandwichpanelen

Een sandwichpaneel, ook wel een sandwichplaat of betonpaneel genoemd, is een wandpaneel dat is opgebouwd uit een buitenschil met daartussen een kern van isolatiemateriaal. Dat is dan ook waar de inspiratie voor de naam vandaan is gehaald; de twee buitenste lagen ‘sandwichen’ de isolatielaag. Wanden van sandwichpanelen zijn ideaal voor diverse toepassingen. Als specialist op het gebied van betonnen wanden laat Olbecon Betonconstructies B.V. u graag kennismaken met de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van sandwichpanelen?

Sandwichpanelen zijn voordelig, duurzaam en zijn de ideale oplossing om een hoge isolatiewaarde te realiseren; ook wanneer men grote afstanden moet overbruggen. Ze zijn ideaal om een groot pand binnen een korte tijd volledig wind- en waterdicht te maken. Daarnaast helpen sandwichpanelen om gewicht te besparen. Ook op esthetisch gebied is er veel mogelijk met deze betonpanelen, want ze kunnen in vele afmetingen, kleuren en afwerkingen geleverd worden.

Voor welke toepassingen zijn sandwichpanelen geschikt?

Sandwichpanelen worden voornamelijk gebruikt voor het bekleden van gevels en daken van onder andere bedrijfspanden, industriële loodsen, schuren, hallen, stallen en openbare gebouwen. Ze worden tegenwoordig echter ook steeds vaker toegepast in de woningbouw; niet alleen als gevelpanelen maar ook als dakpanelen die dan worden gecombineerd met zonnepanelen. Sandwichpanelen zijn zeer geschikt voor bouwprojecten waarbij duurzaamheid, hoge isolatiewaarden en korte doorlooptijden een hoge prioriteit hebben.

Ons assortiment sandwichpanelen

Olbecon Betonconstructies B.V. biedt u twee verschillende soorten betonpanelen, het type Frimeda (stapelbaar) en het type Tralie (niet stapelbaar). Beide types zijn leverbaar in diverse isolatiewaarden en oppervlaktestructuren. Deze sandwichpanelen zijn berekend volgens EuroCode en geschikt voor toepassingen als gevelpanelen in utiliteitsbouw en industrie.

De Frimeda sandwichpanelen zijn zowel horizontaal als verticaal toepasbaar; bij verticale montage worden panelen op de kop voorzien van twee extra hijsogen.

Zoals we eerder al aangaven kunt u wat betreft de uitstraling met sandwichpanelen alle kanten op. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een baksteenmotief (leverbaar in 13 kleuren), een uitgewassen grindlaag (leverbaar in 14 kleuren) of steenstrips (leverbaar in 6 standaard uitvoeringen). Bekijk op uw gemak de mogelijkheden op het gebied van wandafwerking.

Ja, ik heb interesse in sandwichpanelen!

Bent u er inmiddels van overtuigd dat onze sandwichpanelen de juiste oplossing zijn voor uw bouwproject? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie, download uw bestellijst of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. Het team van Olbecon Betonconstructies B.V. denkt graag met u mee en beschikt over alle kennis en expertise om uw wensen naar een duurzame en economisch voordelige oplossing te vertalen.