Vloeren

Hét complete leveringsprogramma van kwaliteitsvloeren

Ribbenvloeren

Type Voorgespannen
Opleghoogte 350 mm
Isolatie R: 3,7/4,2/5,0/6,5 m² K/W
Standaardbreedte 1200-900 mm
Toepassing Woningbouw en lichte uitliteitsbouw
Type
Hoogte in mm
Breedte in mm
Gewicht in kg/m²
Voegvulling in l/m²
Gewicht incl. voegvulling in kg/m²
RVD900 350 900 215 9,3 * 230
RVD1200 350 1200 193 7,0 * 210
*voegvulling exclusief EPS vulstroken en EPS pasplaten

uploads/images/2017/eps-platen.png

Gewapende EPS pasplaten:
300-400-600 mm

Ongewapende EPS vulstroken:
50-100-150-200-250 mm

Meterkastblok voor standaard- of stadsverwarming

/assets/image-cache/meterkastblok.0ef11ba3.jpg

Direct informatie aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Meer over ribbenvloeren

De voorgespannen ribbenvloer wordt in de volksmond nog vaak ribcassettevloer genoemd. Wij gebruiken hier ook deze term maar officieel is de term voorgespannen ribbenvloer.

Heeft u voor uw bouwproject behoefte aan een eenvoudig te monteren, kostenefficiënte geïsoleerde vloer? Dan zijn de ribcassette vloeren van Olbecon Betonconstructies B.V. zeker een aanrader. Deze systeemvloeren, ook wel ribbenvloeren genoemd, zijn opgebouwd als betonnen prefab vloeren. De ribben zijn voorgespannen en daartussen een dunne spiegel van gewapend beton. De onderzijde is geïsoleerd met polystyreenschuim (PS) of geëxpandeerd polystyreen (EPS). Als uw specialist op het gebied van betonnen wand- en vloeroplossingen informeren wij u graag over de voordelen en de mogelijkheden van onze ribcassette vloeren.

Wat zijn de voordelen van een ribcassette vloer?

Met een ribcassette vloer is het mogelijk om snel en gemakkelijk een beganegrond vloer op te bouwen. Mede vanwege de snelheid waarmee deze vloeren verwerkt kunnen worden en het feit dat de vloer en de isolatie ineen worden geplaatst, zijn ribcassette vloeren een zeer kostenefficiënte keuze. Met name bij seriematige bouw worden deze vloeren dan ook veel toegepast, onder andere als voordelig alternatief voor geïsoleerde kanaalplaatvloeren. De uitstekende warmte-isolerende eigenschappen van een beganegrond vloer die met ribcassettes is opgebouwd, zorgen bovendien voor een aanzienlijke reductie in het energieverbruik.

Voor welke toepassingen zijn ribcassettevloeren geschikt?

Ribcassette vloeren worden toegepast als begane grondvloeren (boven kruipruimten) in de woningbouw en lichte utiliteitsbouw. De isolerende eigenschappen en mogelijkheden met betrekking tot energiebesparing zorgen ervoor dat ribcassettevloeren een van de meest populaire keuzes zijn voor duurzame bouwprojecten en projecten waarbij de focus ligt op energiebesparing.

Ons assortiment ribcassette vloeren

Olbecon Betonconstructies B.V. biedt u een compleet leveringsprogramma met ribcassette vloeren. Deze hebben (ongeacht de isolatiewaarde) een opleghoogte van 350 mm en zijn leverbaar in standaardbreedtes van 900 of 1200 mm. Vanzelfsprekend worden alle elementen volgende de geldende normen geproduceerd en zijn ze voorzien van de vereiste certificaten.

Ribcasettevloeren worden overigens geregeld vergeleken met combinatievloeren, welke veel overeenkomsten hebben en uiteraard ook door ons geleverd kunnen worden.

Ja, ik heb interesse in ribcassettevloeren!

Bij Olbecon Betonconstructies B.V. hebben we het volledige proces in eigen hand – van engineering en advisering tot prijsvorming en logistiek. Daardoor profiteert u van korte lijnen en direct contact. Wilt u graag meer weten over de voordelen, toepassingen en mogelijkheden van onze ribcassettevloeren? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze ervaren vloerspecialisten delen graag hun expertise met u. Bovendien bent u bij ons altijd verzekerd van een onafhankelijk en betrouwbaar advies! En boven een ribcassettevloer wordt vaak ook nog een verdiepingsvloer toegepast. Ook hierin kunnen we u adviseren. Wilt u liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen, dan kan dat natuurlijk ook.