Vloeren

Hét complete leveringsprogramma van kwaliteitsvloeren

Breedplaatvloeren

Type Traditioneel / voorgespannen
Standaardbreedte 1.200-2.400-3.000 mm
Schildikte 50 mm standaard (andere diktes mogelijk)
Minimum vloerdikte 160 mm
Gewicht schil 50mm 125 kg/m²
Betonkwaliteit schil

C30/37, C35/45 of C45/55.
Andere op aanvraag.

Direct informatie aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Meer over breedplaatvloeren

Breedplaatvloeren, bekistingsplaatvloeren of schilvloeren zijn vrijdragende systeemvloeren welke bestaan uit een plaat van geprefabriceerd gewapend of voorgespannen beton met zichtbare, doorlopende tralieliggers. Deze tralieliggers geven de vloer de stijfheid tijdens de montage en afstortten, in de schil zit de primaire wapening van de breedplaatvloer, die de vloer zijn sterkte geeft. De tralieligger zorgt voor een optimale samenhang tussen de prefab opgeruwde betonschil en de gestorte druklaag. Als leverancier van vloeroplossingen binnen de Nederlandse bouwmarkt informeert Olbecon Betonconstructies B.V. u graag over de voordelen, toepassingen en mogelijkheden van breedplaatvloeren.

Wat zijn de voordelen van een breedplaatvloer?

Een groot voordeel van een breedplaatvloer is dat een naadloze aansluiting gerealiseerd kan worden; na het storten van het beton kan de vloer in feite als één grote plaat beschouwd worden. Daarnaast heeft u met een breedplaatvloer veel flexibiliteit op het gebied van diktes, lengtes, breedtes, vormen en uitsparingen. De uiteindelijke dikte van de vloer is vanzelfsprekend afhankelijk van de overspanning en de maximale belasting. Leidingen ten behoeve van onder andere water, elektra en riolering kunnen overigens eenvoudig in de druklaag gestort worden.

Voor welke toepassingen zijn breedplaatvloeren geschikt?

Mede dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van afmetingen zijn breedplaatvloeren geschikt voor uiteenlopende toepassingen binnen zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw.

Wel moet men er rekening mee houden dat breedplaatvloeren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld geïsoleerde kanaalplaatvloeren en ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren, een tijdelijke ondersteuning (onderstempeling) vereisen en niet direct belastbaar zijn. De onderstempeling dient pas te worden verwijderd wanneer het beton voldoende is uitgehard.

Ons assortiment breedplaatvloeren

Olbecon Betonconstructies B.V. levert breedplaatvloeren met een standaard schildikte van 50 mm, echter zijn andere diktes ook mogelijk. De minimale dikte van een breedplaatvloer bedraagt 160 mm.

Geef ons in de aanvraag van uw offerte door wat u nodig heeft en met welke specifieke aspecten er voor uw project rekening moet worden gehouden, en u ontvangt van ons een passend aanbod.

Ja, ik heb interesse in breedplaatvloeren!

Olbecon mag dan een vrij nieuwe naam zijn, het is er wel één die wordt gedragen door de meest ervaren mensen in het vakgebied. Door de processen in eigen hand te houden kunnen wij onze klanten de voordelen van korte lijnen en direct contact bieden. Als specialist in steenachtige wand- en vloeroplossingen gaan we verder dan alleen het leveren van vloeren; we denken met u mee en bieden een onafhankelijk advies dat volledig is afgestemd op de specifieke vereisten van uw bouwproject. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!