Vloeren

Hét complete leveringsprogramma van kwaliteitsvloeren

Combinatievloeren

Vulelementen EPS/lichtbeton
Hoogte balk 170 mm
Type balk voorgespannen
Gewicht balk 31 kg/m¹
Totale vloerhoogte 200/210 mm
Wapening minimaal # Ø 5-150 mm
Balklengte maximaal 6,000 mm afhankelijk van belasting
Isolatie R: 3,7/4,2/5,0/6,0 m² K/W

Direct informatie aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Meer over combinatievloeren

De combinatievloer wordt in de volksmond ook wel broodjesvloer genoemd. Wij spreken van combinatievloer. Een combinatievloer is opgebouwd uit pre-fab voorgespannen liggers. In de tussenruimtes die ontstaan na de plaatsing van de balken, worden zogeheten ‘broodjes’ geschoven, welke zijn vervaardigd uit lichtgewicht polystyreen (EPS) of lichtbeton. Een combinatievloer wordt daarom ook wel een broodjesvloer of balkenbroodjesvloer genoemd. Denkt u dat een combinatievloer een goede oplossing is voor uw bouwproject? Dan bent u bij Olbecon Betonconstructies B.V. aan het juiste adres.

Wat zijn de voordelen van een combinatievloer?

Combinatievloeren bieden meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het relatief lichte gewicht van de materialen die gebruikt worden dat een snelle verwerking nodig is en dat men makkelijk kan voldoen aan de strenge Arbo richtlijnen. De samenstelling van de voorgespannen liggers en vulelementen (de ‘broodjes’) maken de realisatie van complexe funderingen met afwijkende vormen en afmetingen mogelijk. Hierdoor zijn combinatievloeren zeer geschikt voor het aanleggen van vloeren op lastig bereikbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij een uitbouw aan de achterzijde van een bestaande woning.

De materialen die voor de vulelementen worden gebruikt, reduceren het risico dat de vloer wordt aangetast door plaagdieren of micro-organismen. Dit maakt een combinatievloer de ideale oplossing voor toepassingen boven (vaak vochtige) kruipruimtes. Verder kan het draagvermogen van de vloer indien gewenst eenvoudig worden vergroot door het middelpunt van de balken dichter bij elkaar te leggen.

Voor welke toepassingen zijn combinatievloeren geschikt?

Combinatievloeren zijn zeer geschikt voor het aanleggen van beganegrond vloeren boven kruipruimtes. Ze worden toegepast bij nieuwbouw-, uitbouw- en renovatieprojecten, voor zowel vrijstaande als seriematige woningen. Bovendien zijn combinatievloeren ook geschikt voor complexe funderingen.

Ons assortiment combinatievloeren

Wanneer u bij Olbecon Betonconstructies B.V. een bestelling op stukslijst plaatst, dan kunt u van bijzonder korte levertijden profiteren. Wij hoeven dan namelijk geen uitvoerig tekenwerk te doen. Uw project dient in dat geval wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Maatwerk behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden! Vertel ons uw wensen, en wij vertalen deze naar een praktische, duurzame en bovendien koste efficiënte oplossing.

Naast combinatievloeren levert Olbecon Betonconstructies BV. ook geïsoleerde kanaalplaatvloeren en ribcassettevloeren.

Ja, ik heb interesse in combinatievloeren!

Onze naam mag dan relatief nieuw zijn, Olbecon Betonconstructies B.V. wordt gedragen door mensen met een jarenlange ervaring in het vakgebied. U bent bij ons dan ook altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardige producten die aan alle geldende normen voldoen en van de juiste certificaten zijn voorzien. Heeft u vragen over onze producten of behoefte aan een onafhankelijk advies? Neem dan gerust contact met ons op.