Vloeren

Hét complete leveringsprogramma van kwaliteitsvloeren

Kanaalplaatvloeren geïsoleerd

De toepassing van kanaalplaatvloeren laat, in vergelijking met traditionele vloersystemen, in de regel een veel geringere vloerdikte toe.De kanalen leveren een betonbesparing op van 40% en daardoor een aanmerkelijke reductie van het gewicht. De veel kortere bouwtijd is feitelijk de belangrijkste besparing, omdat de vloerelementen zeer snel te plaatsen zijn, geen onderstempeling behoeven en direct belastbaar zijn.

Type
Hoogte in mm
Breedte in mm
Gewicht in kg/m²
Voegvulling in l/m²
Gewicht incl. voegvulling in kg/m²
Opleghoogte in mm
R=3,7
R=4,2
R=5
R=6,5
ZKD20 200

1.200

271

5,7

283 310 325 350 400
VKD26

255

1.200

365

7,1

379 365 380 405 455
VKD32

320

1.200

423

8,8

441 430 445 470 520
VKD40

400

1.200

488

10,8

510 510 525 550 400*


* Isolatie teruggehouden t.p.v. oplegging, geen oplegnokken voorzien

Direct informatie aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Meer over geïsoleerde kanaalplaatvloeren

Als dé leverancier voor betonnen vloer- en wandoplossingen biedt Olbecon Betonconstructies B.V. u een compleet programma van kwalitatief hoogwaardige geïsoleerde kanaalplaatvloeren. Deze zijn perfect geschikt als beganegrond vloeren voor uiteenlopende bouwprojecten. Lees rustig verder voor meer informatie over de voordelen en toepassingsmogelijkheden van onze geïsoleerde kanaalplaatvloeren en laat u overtuigen door onze uitstekende service.

Wat zijn de voordelen van een geïsoleerde kanaalplaatvloer?
Geïsoleerde kanaalplaatvloeren bieden een breed scala aan voordelen. In de vloerelementen, welke zijn vervaardigd van voorgespannen beton, zijn holle kanalen aangebracht. Hierdoor wordt al snel zo’n 40% aan beton bespaard. U profiteert dan ook van een licht gewicht, zonder dat u veel hoeft in te leveren op sterkte. De toepassing van vrijdragende kanaalplaatvloeren laat, zeker in vergelijking met traditionele vloersystemen, doorgaans ook een veel geringere vloerdikte toe. Het grootste voordeel van geïsoleerde kanaalplaatvloeren is echter de aanzienlijk kortere bouwtijd, welke gegarandeerd wordt doordat de vloerelementen zeer snel geplaatst kunnen en geen tijdelijke ondersteuning (onderstempeling) vereisen. Bovendien zijn ze na het plaatsen direct belastbaar.

Voor welke toepassingen zijn geïsoleerde kanaalplaatvloeren geschikt?
De eenvoudige montage en het geringe gewicht maakt kanaalplaatvloeren een populaire oplossing binnen de woning- en utiliteitsbouw. Waar ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren voornamelijk worden gebruikt als onder andere verdiepingsvloeren en kelderdekken, zijn geïsoleerde kanaalplaatvloeren bij uitstek geschikt als beganegrond vloeren. In de utiliteitsbouw kunnen met kanaalplaatvloeren overspanningen tot 18 meter gerealiseerd worden. Bij hoge veranderlijke belastingen is het mogelijk een gewapende druklaag toe te passen, welke de vloer nog sterker maakt. De uiteindelijke dikte van de kanaalplaten is afhankelijk van de overspanning en de maximale belasting.

Ons assortiment geïsoleerde kanaalplaatvloeren
Een geïsoleerde kanaalplaatvloer is bij Olbecon Betonconstructies B.V. in diverse types leverbaar, in diktes van 200 tot en met 400 mm. De kanaalplaten worden geleverd in een standaardbreedte van 1200 mm. Goed om te weten: als uw project aan een aantal voorwaarden voldoet, kunnen wij extra snel leveren!

Behalve voor geïsoleerde en ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren kunt u ook bij ons terecht voor onder andere ribcassette vloeren en combinatievloeren.

Ja, ik heb interesse in geïsoleerde kanaalplaatvloeren!
Kiest u voor geïsoleerde kanaalplaatvloeren van Olbecon Betonconstructies B.V., dan bent u altijd verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding. Doordat wij het volledige proces van advisering, prijsvorming, engineering en logistiek in eigen hand hebben, kunnen we onze klanten korte lijnen en direct contact bieden. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie of een betrouwbaar, onafhankelijk advies.