Nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer informatie?

Meer informatie nodig over onze producten?

Neem contact op

Nieuwsbrief april 2014

Geplaatst op 17/04/2014

Combinatievloer

De OLBECON combinatievloer is opgebouwd uit geprefabriceerde voorgespannen betonbalken en vulbokken. Als geïsoleerde beganegrondvloer worden EPS vulblokken toegepast, leverbaar tot een R-waarde van 6,0 m2K/W.

Tevens kunnen lichtbeton vulblokken worden gekozen voor renovatie (verdieping) of als kelderdek. Samen met de in het werk gestorte druklaag vormen zij een complete vloer.

We zetten de voordelen nog graag even voor u op een rijtje:

  • snelle levertijd uit voorraad, evt op stuklijst (zie: www.olbecon.nl);
  • door toepassing van een gewapende druklaag verminderde kans op scheurvorming;
  • flexibele indeling mogelijk mbt sparingen;
  • eenvoudige montage.Het tekenwerk wordt door onze eigen specialisten snel en zorgvuldig verzorgd, u ontvangt een duidelijke legtekening inclusief een constructieve berekening. Door de logistieke afhandeling in eigen hand te houden is OLBECON is staat om altijd snelle levertijden te garanderen.

Breedplaatvloer

De OLBECON breedplaatvloer is een geprefabriceerde, gewapende of voorgespannen betonschil, die dienst doet als blijvende bekisting. Op deze platen wordt in het werk een laag beton gestort die samen met de blijvende bekisting de totale dikte van de vloer vormen. De bovenzijde van de schil is ruw en zorgt samen met de uitstekende tralieligger voor een perfecte verbinding tussen schil en opstortbeton. Wapeningsnetten en bijlegstaal vormen de overige constructieve elementen. De onderzijde van de vloer is glad en eenvoudig af te werken.


De voordelen van de breedplaatvloer:

  • flexibele indelingsmogelijkheden;
  • sparingen (ook trapgaten) en electra-centraaldozen kunnen gemakkelijk in de platen voorzien worden;
  • versterkte stroken zijn in de vloer op te nemen, ook dwars op de overspanning, waardoor lateien boven muuropeningen vaak achterwege kunnen blijven;
  • leidingen kunnen in de opstortlaag weggewerkt worden;
  • snelle montage van relatief lichte elementen;
  • geen bekisting nodig, enkel de randkist en plaatselijke ondersteuning.

De coördinatie, het tekenwerk én de logistiek liggen bij OLBECON in één hand. Door de korte lijnen en een perfecte communicatie wordt het maximale uit dit vloersysteem gehaald. Breedplaatvloeren worden veelal in combinatie met andere vloersystemen in een werk toegepast.

Ook voor deze gangbare types vrijdragende betonnen vloersystemen bent u bij OLBECON aan het juiste adres.

Bekijk de nieuwsbrief via deze link