Nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer informatie?

Meer informatie nodig over onze producten?

Neem contact op

Duurzaam DC Vossenberg

Geplaatst op 23/02/2014

Heembouw Roelofarendsveen BV, klant van Olbecon Betonconstructies BV, heeft in december 2013 een distributiecentrum van 43.000 m2 vloeroppervlakte opgeleverd. Het betreft het Distributie Centrum op Vossenberg II te Tilburg. Er waren bij de start van de bouw twee bijzondere uitdagingen: de hoge bouwsnelheid en de hoogste BREEAM-kwalificatie die geambieerd werd.

Heembouw heeft dit resultaat kunnen halen door, samen met oa Olbecon, gebruik te maken van de Lean-werkwijze. Dit is allemaal super snel en vlot verlopen, omdat we de juiste partijen op de juiste plek hadden. Het team was al bekend met Lean en nam direct verantwoordelijkheid voor hun eigen deel.

Olbecon heeft ruim 2400 m2 borstweringselementen met een R-waarde van 5 m2K/w van bijna 3 meter hoog geleverd. Uitgevoerd in glad beton met een zwarte kleurstof. Olbecon heeft ook het DC Rhenus te Son geleverd en gaat dit in 2014 ook weer doen bij New Logic II te Tilburg.

De hier afgebeelde timelaps geeft een mooie weergave van de bouwperiode.